En blogg om det inre livet på Omni, om vårt nyhetsarbete, om våra utvecklingsprojekt och om våra planer framåt. – Markus Gustafsson, chefredaktör.

Allt om Almedalen – på ett ställe

Ni är fortfarande några tusen som står på kö för att bli beta-testare. Men håll ut - snart är det också er tur! Och till er som redan har släppts in till Omni ger vi nu något alldeles extra: Alla nyheter, snackisar och perspektiv från Almedalen – på ett ställe.

Allt är förstås en del av vårt beta-test. Så i vanlig ordning vill vi ha din feedback, dina synpunkter och dina idéer. Vad kan vi göra bättre? Vad ogillar du? Vad borde vi tänka på till nästa års Almedalen-bevakning?

Men med vårt sätt att jobba vågar jag säga att Omnis Almedalen-bevakning blir något alldeles, alldeles extra. Kolla in ämnet Almedalen hos oss – och se till att du följer det. För att göra det lite enklare att hitta har vi även lagt in det under aktuella ämnen i vänstermenyn.

För dig som inte läst Omni just denna söndagsmorgon – här ett smakprov på vad vi hunnit med timmarna fram till klockan 11 på förmiddagen...

  • 11.15: Chatta med KD:s partisekreterare
  • Hägglund pressar Reinfeldt med nytt jobbskatteavdrag
  • Tips: Sju seminariuer om ledarskap i Almedalen
  • Partiernas planer för att överrösta motståndarna
  • Guide: Kristedemokraterna inleder politikerveckan
  • Hägglund vill ha mer läsning i skolan
  • Eriksson och Lövin kandiderar till EU
  • Kvinnliga ministrar hamnar i männens skugga
  • De rödgröna leder markant i kampen om väljarna
  • Ledarsvepet: Hägglunds klassiker och faran med Löfven
  • Väljare ratar blockpolitiken
  • Wolodarski: Det händer för lite i svensk politik

Jag vågar inte riktigt tänka på hur lång den där rubrik-listan är i kväll.... Men lugn - bakom rubrikerna döljer sig våra unika sammanfattningar och vi tipsar och tar dig enkelt vidare direkt till ursprungskällorna.

Någon som hittar bättre Almedalen-bevakning än Omni? Någon som har idéer kring hur vi kan förbättra oss? Tacksamma för all feedback vi kan få. Maila mig markus@omni.se eller diskutera med oss på Twitter @omni_red (http://twitter.com/omni_red).

/Markus!

Två hälsningar från Omnis beta-läsare

Vi på Omni är i händerna på er beta-testare och er feedback. Så har vi utvecklat Omni hittills – och så kommer vi utveckla Omni framåt. Det är bara genom att på djupet få veta vad ni tycker, känner och gör som vi kan utveckla och göra Omni till Sverige bästa nyhetsupplevelse.

När det nu är fredag tillåter vi oss att ta med två läsar-hälsningar in i helgen och njuta lite extra mycket av. Tack så hemskt mycket, Annika och Ylva! Och trevlig helg alla nya Omni-vänner!

"Hej! Ville bara säga att Omni är redan en del av min vardag och jag som stor nyhetsknarkare hittar verkligen det jag vill ha i tjänsten. I dag gick jag nästan ner i ett dike när jag var ute med hunden för att jag gick och läste på Omni... Så där har ni er devis för den stora lanseringen: Omni – så intressant att det gör ont. Till det kan ni ju ha en bild på någon som går in i en vägg eller något medan de läser på sin telefon. ;) /Annika"

"Nu har jag använt omni lite då och då: Appen osar kvalität: i UX, genomtänkt design, hur element laddas, snabb. Man blir glad av färgkodningen, hur ni jobbar m cirklar, menyn som dyker upp när man kommit ner en bit i flödet och drar upp det lite grann. Att nyheterna är lagom korta. Alla härliga användarvänliga detaljer. Även detta feedbackforum är grymt. Det märks att ni lagt in ert hjärta och tagit fram en produkt ni själva vill använda. Den känns också väldigt tight på ett sätt man bara får till när rätt discipliner jobbar riktigt nära varandra på riktigt. Det bästa beviset på detta är att jag faktiskt läser nyheterna och klickar på länkarna. Ylva"

/Markus

Wow! Tack alla nya Omni-vänner!

Wow! Vilken dag! Tack för all respons och alla glada tillrop!

Nu är vi glada – och trötta. Men pigga är Jenny M Karlsson och Oscar Nelson som är Omnis redaktörer ikväll. De sitter just nu och ger läsarna en helt fantastisk nyhetsupplevelse – och svarar också på våra första "riktiga" läsarmail! Det var ett påpekande om en rubrik som vi absolut kunde ha formulerat bättre. Ser också att vi fått flera tips och idéer inne i vårt tyck-till-om-Omni-verktyg i appen. Stort tack för att ni engagerar er!

Nu börjar den riktiga utveckling av Omni. Tillsammans med er som redan är läsare – och er som snart blir det.

Men det var knappt så vi hann jobba för alla artiklar, bloggposter och tweets om oss idag. Här lite av läsningen om Omni idag:

/Markus

JUST NU: Beta-testarna tar sig in!

Viss nervositet hos Victor Rendon (iOS-guru), Catarina Smedshammar (UX-guru), Stefan Pettersson (frontend-guru), Mårten Gustafsson (backend-guru), Henric Englund (backend-guru) när några hundra beta-testare nu ramlar in. Men det tycks fungera bra. Lugnet själv, Mårten, tittar på klockan eftersom han hade lugn nog att boka in AW klockan 17 en premiärdag som denna... /Markus

Hello world!

Nu är det slut på hemligheterna. Det är vi som är Team Omni!